YHDISTYS

YKSILÖURHEILIJAN PARHAAKSI MENESTYKSEN TAVOITTELUSSA, ELÄMÄSSÄ JA URHEILUSSA

KÄYTÄNNÖSSÄ

Urheilijayhdistys haluaa tarjota käytännönetuja jäsenilleen:

• Yhteistyökumppanimme urheiluun erikoistunut lakimies Hannu Kalkas on jäsenten käytettävissä maksutta, kts. yhteystiedot.
  • Yhteydenpito ja informaationvälitys 50 lajin 1300 urheilijalle (syyskuu 2015).
  • Ensimmäiset jäsenlehden on tehty vuosina 2011 ja 2012. Varmista oma lehtesi liittymällä jäseneksi.
  • Vakuutuksista tehty selvitys osoitti puutteet tapaturma- ja sairauskuluvakuutuksissa, joita paikataan "laji kerrallaan" periaatteella. Vakuutusturvan, eläkeasioiden ja yksilönoikeuksien ympärillä oleva sopimusviidakko on saatava helpoksi ja ymmärrettäväksi mahdollisimman pienellä kustannuksella urheilijalle ja perheelle. Tälläkin hetkellä kisakentillä on satoja urheilijoita, joilla on puutteellinen vakuutusturva.
  • Yhteistoimintaverkoston rakentaminen ja tapaamiset (mm. Veikkaus, VALO, OK, Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Managerit).
  • Aktiivinen jäsenhankinta ja lajikohtaisten yhdyshenkilöiden rekrytointi on jatkuvaa.
  • Vuosikokous marraskuussa. Hallitus kokoontuu 3 - 4 kertaa vuodessa tarpeen mukaan.

HISTORIA

Suomen Yksilöurheilijat ry on perustettu vuoden 2005 syksyllä suomalaisten yksilöurheilijoiden toimesta. Yhdistys perustettiin auttamaan suomalaisia yksilölajien kansallisen ja kansainvälisen tason huippu-urheilijoita.

Ensimmäisen viiden toimintavuoden aikana käydyissä keskusteluissa yhdistyksen nimi muotoutui yksinkertaisemmin urheilijayhdistykseksi. Vuosikokouksen päätöksella 2010 rekisteröitiin uusi nimi Urheilijayhdistys ry.

Yhdistyksen toimintaa olivat käynnistämässä perustajajäsenet.

• Juha Hirvi ammunta olympiahopeamitalisti
  • Jyrki Järvi purjehdus olympiavoittaja
  • Olli-Pekka Karjalainen moukarinheitto, arvokisamitalisti
  • Pekka Koskela pikaluistelu arvokisamitalisti
  • Tuuli Matinsalo aerobic maailmanmestari
  • Sari Multala purjehdus arvokisamitalisti
  • Emilia Nyström beach volley, ammattilainen
  • Erika Nyström beach volley, ammattilainen
  • Aki Parviainen keihäänheitto, maailmanmestari
  • Samuli Vasala kestävyysjuoksija, EM 5.

LIITY MUKAAN URHEILIJAYHDISTYKSEEN